Misafirlerinizle Sohbetlerinizi Güzelleştirecek Yaşam Odası Modelleri
Blog

2022 Yaşam Odası Modelleri

Evimizin yaşam odaları küçük salonlar olarak değerlendireceğimiz en çok vakit geçirdiğimiz yerlerdendir. Bu anlamda bu odalarınıza koymak isteyeceğiniz oturma grupları da odayı boğmayacak nitelikte kullanışlı ve ferah olması gerekir. Yenilenen yüzüyle 2022 yaşam odası modelleri tarzı ve konforuyla sizi cezp edecek dokunuşlar sunuyor.

Yaşam Alanlarında Köşe Grupları

Küçük salonlarınızda vakit geçirmeyi seviyorsanız buradaki konforunuz ve şıklığınızda önem arz eder. En önemli husus küçük odaları boğmayacak kadar geniş alanlar bırakan gruplar seçmek olmalıdır. Bu tür yerlerde en ideal koltuk grupları da köşe grupları olarak tercih edilir. Köşe grupları hane halkına rahat bir kullanım sunarken tipi ile odaya yerleştirilmesi de geniş alanlar bırakacak kadar olu. Bu takımların sizlere bırakacağı depolama alanı da avantajlardan oluyor.

Oturumu ve rahat bir uzanım tarzları sunan odanızı daraltmayacak kadar geniş alanlar bırakan köşe grupları yaşam alanlarının en çok tercih edilenlerindendir. Misafirler açısından da daha samimi bir ortamı yaratır. Dar alanda kalması ayrıca bir ferahlık oluştururken en küçük odaları bile daha büyük gösterir. Buradaki dekoratif eşyalarınızla da bütünleştiğinde daha sıcak bir yaşam alanı sizleri bekliyor demektir. Bu odaların duvarlarına ayna konulması ayrıca odayı geniş gösterir. Güzel bir halı ve armatür eşliğinde perdelerinizle birlikte yumuşak renkler ayrı bir uyum verir. Yaşamınızı güzelleştirir.

Küçük bir odaya büyük bir oturma grubu koyarsanız odanız daha çok küçük görünür. Ancak Daha küçük bir grupla aksesuar seçimlerinizi de kısıtlı imkanlar çerçevesinde yaratırsanız yaşam alanınız çok daha geniş alanlarmış gibi görünecektir. Ayrıca gece konaklamalı misafirlerin gelmesi halinde yatak olması da önem arz eder. Çünkü buraları yatak haline getirerek misafirlerinize de daha konforlu şekilde konaklama olanakları vermiş olursunuz.

Asos Yasam Odası

Yaşam Odanızı İşlevsel Hale Getirin

Köşe grupları L halindedir ve kolay açıldıkları için işlevsel bir hal alırlar. Yerden tasarruf etmenize olanak verirler. Aynı yerde yemek masası kullananlar içinde önemli bir hitap şeklidir. Yemek masası ve oturma grubunuzla birlikte küçük TV sehpası yada duvara montaj edilmiş televizyon ünitesinin uyumu da sizin stilinizi yansıtacak kadar keyif verir.

Küçük odalardan maksimum fayda sağlamak için önemli aşamalar bulunuyor. Bu sayede ev sakinleri ve misafirler için rahat bir kullanım alanı oluşuyor. Gereksiz eşyaların olmasından ziyade size yetecek kadar olması, uyumları, kolay temizliği ve sıcak renkler veriyor olması odanıza eşsiz bir hava kadar. Dileyenler küçük bir sehpa koyarak ortamı da ferahlatabilir. Son model moda sehpalar odanıza şıklık katacaktır. Buradaki sehpanızı cam tercih etmeniz halinde daha bir ferah olabilir.

Yeni moda yaşam odası trendleri küçük odalarınıza seçeceğiniz koltuk takımları açısından çok önemlidir. Mobilya seçiminde ev hanımlarının bazı kriterleri vardır. Yaşam alanı güzelleştirmek ve bu alanın temizliği onlar açısından önem arz eder. Özellikle oturma gruplarındaki kumaşlar kir tutmama  ve temizlik açısından tercih edilen hususları vardır. Sıvı dökülmesinde içine çekmeyen ve leke tutmayan kumaşlar kolay temizlenir. Bu kumaşlarda oturma grubunun hanımlar tarafından sıklıkla araştırıldığı da bilinmektedir.

Oturma grubunun kumaşı, şıklığı ve konforu dışında bir diğer hususta renklerdir. Günümüzün popüler renkleri pastel sizin içinizi ısıtacak kadar güzellikler sunar. Işığı da iyi kullanmanıza yardımcı olan bu pastel renklerin odanızdaki diğer eşyalar ile renkleri de uyum içerisinde seçilmelidir.

Yaşam alanınızda sizlerin tercihleri olan oturma grubu ve diğer eşyalar tarzınızı yansıtır. Rahat bir oturum alanı sağlarken evinizdeki herkesle daha iyi vakitler geçirmek için küçük alanlar oluşturur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.