Yeni Yılın Modern Sehpa Modası
Blog

2022 Trend Sehpalar

Evlerimiz yaşamın yoğunluğundan sonra sığındığımız dinginlik aradığımız en özel alanlarımız. Dolayısı ile ev dekorasyonumuzu en ince ayrıntısına kadar düşünür estetik ve kullanışlı bir ortam yaratmak isteriz. Temel eşyalar arasında yer alan oturma grupları ve salon takımlarına uygun olarak seçtiğimiz sehpalarımız en temel aksesuar niteliği taşır. Bu nedenle geniş model ve renk seçenekleri bulunan sehpa seçimlerinde zorlanabiliriz.

Piyasada her türlü kullanıma ve modele sahip sehpa çeşitleri bulunuyor. Sehpalar kullanış fonksiyonelliğinden ziyade aynı zamanda evin tasarımını öne çıkaran bir parça olması nedeniyle üzerinde oldukça düşündüğümüz bir eşya niteliğindedir. Nasıl ki giyimimizi tamamlayan herhangi bir aksesuarı seçerken kombinimize yakıştırmaya çalışıyorsak sehpaları da mobilya takımlarımıza yakıştırmaya çalışırız.

Sehpaların Kullanım Alanı

– Evimiz de servis yaparken masaya oturulmuyorsa sehpalardan destek alabiliriz.

– Şık bir orta sehpa salonumuzun havasını değiştirecektir.

– Dekoratif obje olarak sehpalardan yararlanabiliriz.

– Yataklarımızın yan kısmında sehpalardan destek alarak gece ihtiyaç duyabileceğimiz su, ilaç gibi gereksinimlerin yakınımızda olmasını sağlayabiliriz.

Dekorasyonda Sehpanın Önemi

Bulunduğu odada elimiz kolumuz gibi işlev gören sehpalar eski dönemlerde sadece ihtiyaç dâhilinde kullanılır iken yeni dönemde hem ihtiyaç hem de alana şıklık yaratmak için kullanılıyor. Bu nedenle fonksiyonelliği artan sehpalar mobilya seçimlerinde ilk düşünülen parça haline geliyor. Çok sade bir kıyafeti doğru aksesuar tercihleriniz ile müthiş bir şekilde öne çıkarabilir ortamın en gözdesi olabilirsiniz.

Dolayısı ile sehpalarda bulunduğu ofislerin, evlerin ve birçok işletmenin insanları ilk karşılayan eşyası olarak önem taşır. İşletmenizin tarzını ve kalitesini seçmiş olduğunuz sehpanın üzerine yerleştirmiş olduğunuz dekoratif ürünler ile kolayca yansıtabilir hakkınızda estetik bir görünüm sunmuş olursunuz. Özellikle işletmeler ya da ofislerde bekleme salonlarındaki ziyaretçileriniz için önemli bir işlevsellik sağlar.

Sehpa Seçimlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Öneriler

Değişen her şey gibi mobilya alanında da her yıl yeni trendler oluşuyor. En önemlisi evimize aldığımız eşyaların gösterişli olmasından ziyade kullanışlı olması ve kaliteli olması tercih etme nedenlerimiz arasında. Yeni trend sehpa konusuna gelecek olursak günümüzde özgünlük aradığımız her tarzda ve seçimde sehpa seçimlerimizde de özgün tarzlar hedefimiz olmuş durumda. Çok kullanılan her yerde bulunan sehpa modellerinden ziyade gözümün alışık olmadığı yeni tarz ve özgün tasarımlar arar olduk. Bu anlamda D.Still firması üretimine sehpa çeşitleri ile başlamış ve piyasada geniş bir pazar ağına sahip olmuştur. Özgün tasarımlarıyla dikkat çeken firma sehpa tasarımı konusunda piyasada öncü niteliği taşımaktadır.

Sehpada yeni trendi özgün tasarımlar ve alışılagelmişin dışındaki modeller oluşturuyor. Evinizin dekorasyonuna uygun sehpa seçmek dekorunuzun kullanışlılığı açısından önem taşır. Bu nedenle ilk olarak gözünüze hitap eden ürünü seçmek yerine evinizin diğer mobilyalarına uygun bir model tercih etmek en doğrusu olacaktır.  Küçük bir odaya sahipseniz büyük boy orta sehpa tercih etmek yanlış olacaktır. Onun yerine koltuk yanlarına ve boşluk alanlara koyabileceğiniz küçük ve kullanışlı model tercih etmek hem görüntü hem de kullanışlılık bazında önemlidir. Ayrıca sehpalar artık sadece ikram sunmak için kullanılmıyor. Evinizin dekoruna uygun seçilmiş olan sehpaların üzerine kitap, dergi ya da çeşitli biblolar ve mumlar koyarak kendi kişiliğinizi yansıtan bir görünüm elde edebilirsiniz. Ya da sevdiğiniz bir modele en sevdiğiniz bitkileri koyarak doğal bir atmosfer yakalayabilirsiniz.

Sehpalar Pratik Kullanım Alanları Sağlar

Geniş evlerde en çok tercih edildiği gibi orta sehpalar önerilebilir. Alanın vermiş olduğu ferahlık orta sehpa tercihiniz ile görsel olarak müthiş bir şıklık sağlayacaktır. Günümüz trendlerinde bulunan ahşap ürünler her dekora hitap eden modelleri ile en sık tercih edilen modeller arasında. D.Still mağazasında sıra dışı ahşap modelleri ile dilediğiniz sehpa çeşitlerini bulabilirsiniz. Ayrıca şahsınıza özel üretimler ile özgün tasarımlara sahip olabilirsiniz.

Sehpalar elimiz, kolumuz gibi her alanda kurtarıcılarımızdır. Çok yönlü işlevsel özellikleri ile gerektiğinde ayaklarımızı uzattığımız dinlenme aracıdır. Sehpa seçimlerinde doğru tercih yapabilmek adına ilk olarak ihtiyaç dâhilindeki alanlar düşünülmelidir. İstediğiniz sadece görsel bir tamamlama aksesuarı ise orta sehpalar tam anlamıyla işinize yarayacaktır. Üzerine koyacağınız dekoratif ürünler tarzınızı yansıtan ve sizi mutlu eden bir görünüm sağlar. Diğer yandan ihtiyaç dâhili kapsamında düşünülürse güvenlik konusu da önem taşır. Örneğin küçük çocuklarınız ve bebekleriniz var ise keskin köşeli, cam formundaki narin ve sağlam durmayan modellerden kaçınmalısınız. Küçük alanlardaki sehpa tercihlerinizi zigon tarzı modellerden seçebilirsiniz. Zigon sehpalarda dikkat edilmesi gereken husus ise sehpanın kullanış alanıdır. İkramlıklarınızı sığdırabileceğiniz formdaki küçük ama işlevselliği yüksek modeller tercih etmeniz kullanım açısından önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.